Gyárkert Kultúrpark

fotók: Máhl Kornél - Veszprém-Balaton 2023

Galéria szűrése: 

Gyárkert Kultúrpark

fotók: Máhl Kornél - Veszprém-Balaton 2023

 

A Gyárkert Kultúrpark a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik legfontosabb nyári helyszíne. A nyár elején megnyitott pop-up rendezvényhelyszín 4 hónapon keresztül, több, mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának ad otthont. Napközben, az egykori Balaton Bútorgyár területének rehabilitálásával kialakult multifunkciós terület szabadon látogatható parkként funkcionál.

 

 A Gyárkert 2 hektáros területén a terveink szerint megvalósult koncepció összefogja a teret, gyalogosan és akadálymentesen is megközelíthetővé tesz minden funkciót és lehetővé teszi, hogy a napközben pihenőparkként és játszótérként funkcionáló terület este 5000 embert tudjon befogadni a rendezvényekre.

 

 Különleges lehetőség és egyben kihívás volt egy olyan projekten dolgozni, ahol a funkció ideiglenes, ugyanakkor extrém intenzív használatnak van kitéve.Koncepciónk a funkcionalitást ötvözi a konceptuális térszerkesztéssel egy olyan helyszín létrehozásának érdekében, ahol az időszakosság mivolta nem megy a vizuális értékteremtés kárára, ugyanakkor a főszerep a funkcióké és a fantasztikus programoké.