Balatonfenyves strand és központ

Elhelyezkedés: Balatonfenyves, Somogy

Terület: 45 000 m2

Dátum: 2017

Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

Szakági tervezők: K. Boda Ilona

Állapot: kiviteli terv

Balatonfenyves strand és központ

Elhelyezkedés: Balatonfenyves, Somogy

Terület: 45 000 m2

Dátum: 2017

Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

Szakági tervezők: K. Boda Ilona

Állapot: kiviteli terv

 

Tervezési koncepciónk a tóparti terület, a strand és az azt kiszolgáló funkciók harmonikus egységének megteremtésére irányul, elősegítve a napozás és a tóparti pihenés hívogató légkörét.

 

Ezenfelül nagy hangsúlyt fektettünk a vizuális és gyalogos kapcsolat megteremtésére, amely szervesen összeköti a hívogató sétányt a festői vízparttal. Ez nemcsak gazdagítja az élményt a látogatók számára, hanem a környező festői szépség csodálatára és felfedezésére is ösztönöz.

 

A parkolást, amely minden rekreációs terület alapvető eleme, praktikus és hatékony módon a tervezési terület két végén alakítottuk ki.

 

A balatonfenyvesi parti sávot a szabadidő eltöltésére és a felfrissülésre terveztük, ahol a természet és az építészet tökéletes harmóniában él egymás mellett. Ez egy olyan tér, ahol a látogatók a környezet nyugtató ölelése mellett átadhatják magukat a pihenés pillanatainak, és maradandó emlékeket teremthetnek. A dizájnnak szépsége abban rejlik, hogy képes zökkenőmentesen integrálódni a környezetébe, mindenkit arra invitálva, hogy fedezze fel Balatonfenyves esszenciáját.

 

A tóparton fekvő Toboz játszótér egyedi tervezésű, jellegzetes karaktert és identitást kíván teremteni. A tematikus játszótér egyedi elemeit a természeti környezet ihletett, a fő tervezési motívum a fenyőtoboz volt. A játszótér magával ragadó és fantáziadús élményt nyújt a gyermekek számára, és arra ösztönzi őket, hogy felfedezzék a szerkezeteket és játékeszközöket. Az aprólékos tervezés és a részletekre való odafigyelés révén a játszótér hozzájárul a Balaton általános varázsához és vonzerejéhez, maradandó benyomást hagyva a különböző korosztályú látogatókban.