A 2003-ban alakult csoportunk tagjai döntően tájépítészek, akik a művészet eszközeivel kívánnak tájvédő és környezetvédő gondolatokat továbbítani. Célunk kettős: egyrészt a táj, mint művészetet befogadó közeg újraértelmezése; másrészt a minket foglalkoztató, az ökologikus gondolkodás és a harácsoló fogyasztói társadalom között húzódó irdatlan szakadék áthidalásának kísérlete. Két szóval: idealisták vagyunk.

Műhelykísérleteket követően alkotásainkkal első ízben a 2004-es Művészetek Völgye mentén szerveződő ‘Művészetek Zöldje’ programsorozat keretében léptünk a nagy nyilvánosság elé. Műveink a természetben megjelenő meghökkentő és markáns ember alkotta elemek, amelyek az urbanizált ember tájhoz fűződő viszonyát interpretálják.

Megjelenésünk a tájban akciószerű. Alkotásaink ideiglenesek. Kialakulásukban elemi szerepe van a természeti tényezőknek és a befogadó látogatónak, velük együtt alakul. Az alakulás, a folyamat a lényeg, a végeredmény másodlagos. A tájban rejlő láthatatlan összefüggéseket keressük. Alkotásainkkal csak időlegesen és helyrehozható módon avatkozunk be az ökológia rendszerébe.

AZ ALKOTÓK
Az évek óta együtt dolgozó és gondolkozó fiatal tájépítészek és a köréjük verbuválódott iparművészekből és képzőművészekből álló csoport a tájépítészeti szakterület művészi értékteremtésének XXI. századi kifejezőeszközeit kutatják.

Almási Balázs Ph.D egy. adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti kar
Báthory Gábor Lég-tér-fogat Kft. cégvezető
Ditrói Kiss Zsombor képzőművész
Dömötör Tamás Ph.D Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, tanácsos
Kabai Róbert Ph.D egy. adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti kar
Nagy Ildikó Réka Ph.D egy. adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti kar
Szakács Barnabás Lépték-Terv Tájépítész Iroda Kft. cégvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.