Viaplant


A Lépték-Terv Tájépítész iroda kutatás-fejlesztési tevékenységének köszönhetően jött létre a Viaplant, mely növényi alapú, kreatív kompozitokat gyárt az építészet és design ipar számára.

A Viaplant márkát alapvetően határozza meg filozófiája, az ún. történet koncepció. Célunk, hogy a természet szépségét és sokszínűségét közelebb hozzuk és a növényekhez kapcsolódó történetekkel egyedi értékeket teremtsünk az életterekben.

A természetes alapanyagok sajátossága és a kézi feldolgozás eredményeként a Viaplant panelek kinézetükben is egyedivé tudtak válni, a különleges gyártási eljárásoknak köszönhetően pedig a növények megőrzik színüket és természetes karakterüket.

A gyantát alkalmazó kompozit technológia mellett – a világszinten jelentkező fenntarthatósági kérdésekre válaszul – növényi keményítőből előállított PLA Viaplantot is gyártunk, és a növényeket üveggel is párosítjuk.

Kizárólag olyan növényi részeket, leveleket és virágzatokat alkalmazunk, amelyeknek a megújulási ideje egy év, vagy kevesebb. Természetes alapanyagaink kivétel nélkül hazai forrásból származnak, és számunkra kiemelten fontos, hogy a teljes munkafolyamat Magyarországon történjen.

Zöldkalauz


 

A zöldkalauz abból a célból jött létre, hogy összegyűjtse és bemutassa a közösségi élet színtereit, az ország közparkjainak és köztereinek jelenét, múltját jövőjét, a rejtőzködő értékeket, valamint a “titkos” jó helyeket és azok kultúrtörténeti érdekességeit. A honlapot mindenki által szerkeszthető virtuális közösségi térnek szánjuk. Reméljük, idővel kordokumentumok archívumává válik, emellett hasznos adatbázisa lesz a különféle tervezési feladatoknak, kutatásoknak.

Tájék Alkotócsoport


A TÁJÉK csoport 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy a művészet eszközeivel táj- és környezetvédő gondolatokat továbbítsunk. Szeretnénk a tájat, mint művészetet befogadó közeget újraértelmezni, megkíséreljük az ökológikus gondolkodás és a fogyasztói társadalom között húzódó szakadékot áthidalni. Két szóval: idealisták vagyunk. Művészeti ambíciónk által hajtva a tájépítészet határterületeit is szívesen bejárjuk és egyetértünk Van Gogh-gal: ”Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: 'nem tudsz festeni!', akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul.”

 

Ignitas


Az Ignitas Egyesület célja, hogy a magyar kultúra megőrzésében, a leszakadó térségek felzárkóztatásában, társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésében tevékenyen közreműködjön.  Az Egyesület kezdeményezni, illetve támogatni kíván a hagyomány és kulturális örökség megóvása érdekében végzett mindenfajta tevékenységet.

Mivel irodánk számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért részt veszünk az Ignitas program oktatást támogató tevékenységében.