Viaplant


A Viaplant növényi összetételű kreatív alapanyag a belsőépítészet és a divatipar számára, mely a Lépték-Terv Tájépítész Iroda kutatás-fejlesztési tevékenységének eredménye. Mérnöki módszerekkel művészi részleteket hozunk létre a növények útján, ennek kutatása szenvedélyünkké vált. Legnagyobb inspirációnk a Viaplant határtalan sokszínűsége és az abban való hit, hogy a természet lenyűgöző szépségét és hangulatát át lehet vinni belső tereinkbe, mindennapjaink tárgykultúrájába. A kezdetekben művészeti projektnek szánt gondolatból hosszas kísérletezés és fejlesztés után önálló termékként megszületett a Viaplant, ami egy szabadalmaztatott növényi kompozit anyag.

Zöldkalauz


 

A zöldkalauz abból a célból jött létre, hogy összegyűjtse és bemutassa a közösségi élet színtereit, az ország közparkjainak és köztereinek jelenét, múltját jövőjét, a rejtőzködő értékeket, valamint a “titkos” jó helyeket és azok kultúrtörténeti érdekességeit. A honlapot mindenki által szerkeszthető virtuális közösségi térnek szánjuk. Reméljük, idővel kordokumentumok archívumává válik, emellett hasznos adatbázisa lesz a különféle tervezési feladatoknak, kutatásoknak.

Tájék Alkotócsoport


A TÁJÉK csoport 2003-ban alakult azzal a céllal, hogy a művészet eszközeivel táj- és környezetvédő gondolatokat továbbítsunk. Szeretnénk a tájat, mint művészetet befogadó közeget újraértelmezni, megkíséreljük az ökológikus gondolkodás és a fogyasztói társadalom között húzódó szakadékot áthidalni. Két szóval: idealisták vagyunk. Művészeti ambíciónk által hajtva a tájépítészet határterületeit is szívesen bejárjuk és egyetértünk Van Gogh-gal: ”Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: 'nem tudsz festeni!', akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul.”

 

Ignitas


Az Ignitas Egyesület célja, hogy a magyar kultúra megőrzésében, a leszakadó térségek felzárkóztatásában, társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésében tevékenyen közreműködjön.  Az Egyesület kezdeményezni, illetve támogatni kíván a hagyomány és kulturális örökség megóvása érdekében végzett mindenfajta tevékenységet.

Mivel irodánk számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért részt veszünk az Ignitas program oktatást támogató tevékenységében.