Amit csinálunk


Irodánk 2002 óta foglalkozik tájépítészeti tervezéssel. Munkásságunk során elsősorban a városi terek, parkok, lakóterületek szabadtereinek emberközpontú megújítása a célunk, emellett intézménykertek és történeti kertek revitalizációjával is foglalkozunk. A kezdetektől fogva hisszük, hogy a tájépítész egyszerre mérnök, művész és közösségszervező is egyben. Éppen ezért munkánk nem merül ki a tervezésben, hanem a tájépítészethez kapcsolódó egyéb társadalmi tevékenységek – mint például a közösségi tervezés, művészet, szakmai publikációk és oktatás – által is igyekszünk értékeket létrehozni.

 

Tervezés és konzultáció

Szakági tervezőként tájépítészeti feladatok megoldásában veszünk részt. A kezdeti ötletektől kísérjük végig a munkát a kiviteli tervek elkészítésén át a tervezői művezetésig. A tervezést az érintett szervek és a lakosság bevonásával, közösségi tervezéssel végezzük, a hosszú távú fenntarthatóságot tartva szem előtt. 

Generál tervezés

Generál tervezőként gondoskodunk a tervezési folyamat teljeskörű lebonyolításáról és organizációjáról. Megbízóink számára biztosítjuk a komplex tervezési folyamatok határidőhöz igazodó, precíz és összehangolt megvalósítását, a szakági tervezői feladatok összehangolását.

Publikációk és oktatás

Szakmai szervezetekkel együtt részt veszünk városi zöldfelületekkel kapcsolatos, szemléletformáló kiadványok elkészítésében. Mindemellett számos gyakornoki helyet biztosítunk, az új generáció szakmai tapasztalatának gazdagítására és az iroda tudásának frissítésére.

3D modellezés és látványtervezés

A 3D modellezés segíti a tervezési területek megismerését és a bennük rejlő lehetőségek azonosítását, továbbá alapot ad valósághű és művészi látványterveink elkészítéséhez.

Művészet, installációk

Szeretjük elmosni a tájépítészet határait és különböző művészeti kiállításokon részt venni, alkotni, spontán, ideiglenes vagy állandó installációkat készíteni.

Társadalmi szerepvállalás

Fontos eszköznek tartjuk közösségi részvételünket a szakmai ismeretek és a magyar kultúra megőrzésében, terjesztésében. Ezt a célt képviseli a Zöldkalauz, Magyarország interaktív zöld adatbázisa és az Ignitas Egyesület.

A csapat


Szakács Barnabás

alapító, ügyvezető igazgató és vezető tervező

Dr. Fekete Albert, PhD, DLA

egyetemi tanár, alapító és vezető tervező

Bátki Alexandra

okl. tájépítész

Csukás Nikolett

tájrendező és kertépítő mérnök

Czermann Katalin

okl. tájépítészmérnök, HR

Havasi Mónika

irodavezető, HR

Kozma Ildikó Júlia

okl. tájépítészmérnök

Kubik Emese Flóra

okl. tájépítészmérnök

László Viktor

okl. tájépítészmérnök, vezető tervező, kertészmérnök

Liliya Stoeva

okl. tájépítész

Orosz Ádám

okl. tájépítészmérnök

Ráskai-Kiss Dorottya

okl. tájépítész

Rudd Mátyás

okl. tájépítészmérnök

Sógor Gabriella

okl. tájépítész

Sréter Szilvia

okl. tájépítészmérnök, vezető tervező

Stefanics Beáta

okl. tájépítészmérnök, kertészmérnök

Szörényi László

kiadvány- és webtervező grafikus

Zombori Dorottya

okl. tájépítész